Hvordan få selvtillit på treningssenteret

Hogyan nyerjünk önbizalmat az edzőteremben?

Félsz kicsit attól, hogy kezdőként edzőterembe menj? Itt egy útmutató neked, aki jobban akarja érezni magát a teremben és azon kívül is, és meg akarja tapasztalni a siker érzését!

Önbizalom is edzhető

El lehet kezdeni azzal, hogy elmész egy edzőterembe, és figyeled, milyen gondolatok merülnek fel, hogy helyesen tudj bánni velük. Ha negatív gondolatok kerülnek elő a környezetedről, az teljesen normális, eleinte kicsit kívülállónak érezheted magad. Ne hagyd, hogy ezek a gondolatok eluralkodjanak rajtad, mert mindenki volt ott, ahol most te vagy, és ez az érzés elmúlik. Amikor belejössz az edzésbe, az önbizalmad nőni fog, mert az edzés jó érzést ad. Ne feledd, hogy a gyakorlás teszi a mestert!

Kérdezz tájékozódj

Hasznos lehet utána nézni, milyen gyakorlatok léteznek, amelyek megfelelőek a tested számára, és hogyan kell őket végezni. Ezzel a tudással biztos lehetsz benne, hogy azt csinálod, amit kell, és helyesen csinálod.

Egy másik megoldás lehet, ha személyi edzővel edzel. Egy PT segít neked a gyakorlatok helyes végrehajtásában, és jól ismeri a különböző gyakorlatokat és azok helyes végrehajtását a te testedhez és erőnlétedhez viszonyítva.

A csoportos edzés is biztosíték lehet, a tréner felügyeletével, és a fő fókuszból kikerülve egy egész csoporttal, akik pontosan azt csinálják, amit te. Könnyebb biztosnak érezni magad, amikor egy kicsit eltűnsz a gyakorlatokban, és megtalálod a saját ritmusodat.

Készíts egy részletes edzéstervet, kezdőként célszerű segítséget kérni valakitől, aki jártas az edzésben, vagy az internetről, ahol sok jó cikk található a kezdőknek szóló edzésről.

Olvasd el a kezdőknek szóló edzésről itt

Kezdőknek szóló edzésterv

Amikor készen állsz, fokozatosan emelheted az edzést súlyokkal, extra ellenállással gumiszalagokkal vagy több edzéssel.

Célok kitűzése

Egyszerűbb lehet otthoni edzéssel kezdeni, és megtalálni a belső erődet. Itt is készíts egy részletes edzéstervet, és ha kétségeid vannak néhány gyakorlat kapcsán, nézz utána, rengeteg szép oktatóvideó található például a YouTube-on.

Tűzz ki reális célokat, és ne felejtsd el őket, írd le őket, hogy néha, amikor nem vagy motivált, ránézhess és újra megtaláld az eredeti inspirációt, hogy tovább dolgozz a egészséges test felé! Hogyan fussunk helyesen?

Viseld a megfelelő ruházatot

Valami, ami segíthet az önbizalmadon kívül, az a megfelelő ruházat, itt összegyűjtöttünk néhány jó ruhadarabot, amelyek segítenek jobban és kényelmesebben érezni magad!

Leggings

Egy leggings, amit ajánlunk, a Softy leggings, ez varrat nélküli a maximális kényelem érdekében, miközben lélegző anyaga szárazon tart edzés közben. Ajánljuk még a Fit jogger könnyű és funkcionális nylon nadrágot, amely magas derékos. Ezt a nadrágot több aktivitásra is használhatod, futásra vagy kocogásra, edzésre, túrázásra vagy mindennapokra.

Olvass többet a leggingsek útmutatójáról! és a legjobb edzőnadrágok nőknek.

Sportmelltartók & toppok

A sportmelltartók között megtalálható a Softy sportmelltartó, kényelmes és szuperfin Nylon 66 és Lycra Elastane anyagból készült. Ez mindenhez passzol, a jógától a kemény edzésekig. Egy edzésfelső soha nem hibás választás, és semmi sem üti meg a hosszú ujjú varrat nélküli pulóver érzetét az edzés közben! A Tech LS póló könnyű és rugalmas, miközben hatékonyan elvezeti a nedvességet a testtől

Olvass többet az edzésfelsőkről itt
Olvass többet arról, hogyan válaszd ki a megfelelő sports melltartót itt

 

Belső cipők

Endorphin RX1 Shoes megfelelő névvel illik a beltéri és kültéri edzéshez is, itt neked kell választanod. Ezek a cipők fantasztikus párnázottsággal rendelkeznek a talpban, támogatják a bokákat, és lélegző anyagból készültek. 

Olvass többet az Endorphin RX1 Shoes

Megfelelő zoknik

Edzéshez megfelelő zoknik, amelyek pamutból készültek, rugalmasak, mégis puhák és párnázottak, hogy kényelmesen érezd magad, Sky knit zoknik, a kényelmes edzés érdekében kifejlesztve.

Hogyan válasszam ki a legjobb zoknikat?

Gumiszallagok

Amikor úgy érzed, itt az ideje, hogy növeld az edzést, lehetőség van gumiszallagokat használni nagyobb ellenállás érdekében.

Karkötők

Ha elkezdtél otthoni edzést, és futsz vagy kocogsz a szabadban, okos dolog egy helyet találni a ház kulcsának tárolására, ezt a karkötőt pontosan erre tervezték!

Olvass többet az edzőfelszerelésekről itt

És végül, de nem utolsósorban, ne felejtsd el a zenét a füledben. A zene elvisz egy másik világba, ahol csak az edzésedre fókuszálsz, és egyszerűen megfeledkezel a körülötted lévő világról.

Vissza a blogba