Sort sports bh med god støtte til dame

Hogyan válasszuk ki a megfelelő sportmelltartót

Egy sima melltartó, ahogy mindenki tudja, a mindennapi tevékenységekhez készült, nagyon alacsony intenzitású szinten. Ezért sok nő számára a sima melltartó viselése edzés közben teljesen reménytelennek és nem utolsósorban kényelmetlennek is tűnik. Ezért a sportmelltartónak fontos szerepe van minden edzés során, de mit kellene valójában keresni a tökéletes sportmelltartó megtalálására?

A sportmelltartó kiválasztása néha problémás lehet, mivel a mellek idővel növekednek, csökkennek és változnak, és kényelmetlen lehet, ha az edzésmelltartó nem nyújtja a szükséges támogatást. Ezért a Famme-nál készítettünk egy útmutatót neked, aki nem biztos abban, hogy mit kell keresni, amikor új sportmelltartót vásárolsz. Ha szeretnél egy pillantást vetni a Famme sportmelltartóira, akkor ellenőrizheted Famme sportmelltartó kollekcióját a weboldalunkon,

 

Ebben a bejegyzésben megtalálod:

  • Alacsony támogatású edzésmelltartó
  • Közepes támogatású edzésmelltartó
  • Magas támogatású edzésmelltartó
  • Fontos dolgok, amiket érdemes figyelembe venni sportmelltartó vásárlásakor
  • Méret útmutató
  • Gyakori kérdések és válaszok

 

Alacsony támogatású edzésmelltartó

Az alacsony támogatás nem mindenki számára optimális edzésmelltartó. Ha a mellméreted nagyobb, akkor azt ajánljuk, hogy válassz valamit magasabb támogatással, függetlenül az edzés intenzitásától. Az alacsony támogatású sportmelltartó legjobban alacsony intenzitású edzéshez és/vagy kisebb mellel rendelkező hölgyeknek/lányoknak felel meg. Ezek a melltartók puha anyagból készültek, és a rugalmasságra és a kényelemre összpontosítanak; általában vékonyabb pántokkal rendelkeznek, és nem állítható korrekciós pánttal kaphatók.

  • Jól alkalmas olyan edzésformákhoz, mint a jóga, pilates, gyors séta, golf stb.

Ajánljuk, hogy nézz utána alacsony támogatású melltartóknak: mint például Peachy Scrunch Sports Bra vagy Lunge Sports Bra.

Piros sportmelltartó alacsony támogatással

 Lunge Sports Bra remekül illeszkedik a ruhák alá és egész nap kényelmesen viselhető.

 

Közepes támogatású edzésmelltartó

A közepes támogatás inkább a támogatásra és nedvességelvezetésre összpontosít, miközben még mindig kényelmesek; itt találhatsz szélesebb pántokat, és bizonyosak készült bútorgyűrűvel. A közepes támogatású melltartó a közepes intenzitású edzéshez vagy a magas intenzitású edzéshez legjobban alkalmas, ha nem jár túl sok ugrálással.

  • A közepes támogatás jól alkalmazható erőnléti edzéshez, síeléshez, kerékpározáshoz, evezéshez és törzs edzéshez

Ajánljuk, hogy nézz utána közepes támogatású melltartóknak, ilyen például a Extended Sports Bra vagy Power Seamless Sports Bra

 

Fekete sportmelltartó hölgyeknekFekete sportmelltartó hölgyeknek

 

Extended Sports Bra tökéletes crop-topnak is.

 

Magas támogatású edzésmelltartó

A magas támogatású sportmelltartó intenzív edzésre készült. Ezeknél a melltartóknál a fő fókusz az extrém támogatás és a jó nedvességkezelés; szorosnak kell lenniük a testhez, kissé szorosak, széles pántokkal és betéttel rendelkeznek. Ezért úgy tervezték őket, hogy kényelmet nyújtsanak, ahol a mellek nem akadályoznak vagy okoznak fájdalmat az edzés alatt.

  • A magas támogatású sportmelltartó vásárlásakor gyakran a futás, crossfit és HIIT edzésekre helyezik a fókuszt, de tökéletesek azok számára is, akiknek nagyobb melleik vannak, amelyeknek több támogatásra van szükségük, függetlenül az edzés intenzitásától.

Jó választékot kínálunk a jó támogatással és kényelemmel rendelkező sportmelltartókból magas intenzitású edzéshez, többek között Softy Sports Bra vagy Elevate Crop Top

Edzésmelltartó jó támogatássalEdzésmelltartó jó támogatással

 

Mindkét lehetőség sportmelltartóként vagy crop-topként is használható.

 

Dolgok, amiket érdemes megjegyezni sportmelltartó vásárlásakor

  1. Ne vásárolj túl kicsi melltartót! Szorosnak kell lennie, de tudnod kell lélegezni is!
  2. Használj szokásos melltartóméréseket útmutatóként, és nézd meg a méret útmutatónkat extra segítségért!
  3. Csak azért, mert kisebb melleid vannak, nem jelenti azt, hogy elkerülheted a sportmelltartó viselését, és elkerülheted a nem kívánt hatásokat. Amíg edzőfelszerelés nélkül edzel, végül laza melleket eredményezhet.
  4. Nem baj, ha nem vágtad meg a megfelelő sportmelltartót a különböző edzéstípusok szerint. Szükséged van különböző típusú melltartókra! Ezen kívül sosem tudhatod, amíg nem próbálod ki!

 

Méret útmutató

Lehet, hogy nehéz tudni, melyik méretet válaszd, ha még soha nem vásároltál sportmelltartót, vagy ha a méreted megváltozott. Ezért van egy méret útmutató a weboldalunkon, amit itt találhatsz itt!

 

Gyakori kérdések és válaszok

Sok dolog foglalkoztatja a lányokat és a nőket a sportmelltartó vásárlásakor, és mindig jó tudni valamit, mielőtt bármilyen befektetést eszközölsz. Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket a sportmelltartókkal kapcsolatban és a válaszokat! Olvasd tovább a legjobb tippeinket, és talán választ kapsz a kérdésekre, amik foglalkoztatnak.

 

1. Miért léteznek sportmelltartók?

A melltartók már az ókor óta léteznek, de a sportmelltartó viszonylag új találmány, pontosabban 1977-ből származik. Egy amerikai találta fel, aki nem tudott futni, mert fájdalmat érzett a melleiben. Azóta a sportmelltartó az egyik legfontosabb ruhadarab lett a nők számára a sportolás során, mert kényelmet nyújtanak, és segítenek elkerülni a fájdalmat.

 

2. Miért kellene sportmelltartót viselnem edzés közben?

Amikor edzünk, mozgatjuk a testünket és automatikusan a melleinket is, sokkal inkább, mint amikor napi tevékenységeinket végezzük. Ha nem rendelkezel megfelelő sportmelltartóval, akkor kényelmetlenséget vagy fájdalmat tapasztalhatsz. Az, ami ilyenkor történik, valószínűleg az, hogy úgy állítjuk be a testünket, hogy elkerüljük a fájdalmat, ami viszont hátfájáshoz vezethet. Ha el akarod kerülni a felesleges fájdalmat, használj egy jól támogató sportmelltartót.

 

3. Milyen típusú melltartók léteznek, és hogyan válasszam ki a megfelelőt?

Két fő típusa van a sportmelltartóknak:

  • Kompresziós melltartó: Ezek a melltartók általában pullover stílusúak, beépített kosarak nélkül (itt találsz egy példát)
  • Inkább zsebes melltartó: Ezek azok a sportmelltartók, amelyek magas intenzitású edzésekhez készültek, beépített béleléssel, és ideálisak lehetnek olyan nők számára is, akik nagyobb mellekkel rendelkeznek, még ha nem is edzenek - sok támogatást nyújtanak (itt találsz egy példát)

Olyan sportmelltartót érdemes választani, amely az aktivitás típusa feltételei szerint a leginkább alkalmas számodra.

 

4. Hogyan kellene illeszkednie a sportmelltartómnak?

A sportmelltartók úgy lettek megtervezve, hogy a melleket a helyén tartsák, miközben folyamatosan mozogsz, tehát a több támogatás a cél, mint a sima melltartók esetében, de ugyanakkor lélegezni is tudsz. Ne feledd, hogy nem szükséges kisebb kosárral megvásárolnod a sportmelltartót ahhoz, hogy a mellek a helyükön maradjanak, mert a sportmelltartó ennek megfelelően lett kialakítva, függetlenül attól, hogy nagyobb melleid vannak. Egy tipp a nőknek, akiknek nehézségeik vannak a megfelelő támogatás megtalálásában, az, hogy vásároljanak sportmelltartót béleléssel.

Tipp: Nézd meg a Melltartó méret útmutatónkat , ha tudni szeretnéd, hogyan találj vagy mérj meg egy melltartó méretet.

 

5. Mely egyéb funkciók fontosak a sportmelltartó kiválasztásakor?

A támogatás és a különböző sportágakra gyakorolt magas stressz csökkentése mellett az egyik legfontosabb tulajdonság, hogy milyen anyagból készült. Érdemes ragaszkodni a nedvességelvezető anyagokhoz , amelyek nem szívják magukba az izzadságot. Ezt fontos figyelembe venni, amikor edzőruhákat keresel.

 

6. Lehet naponta sportmelltartót viselni?

A sportos öltözet az utóbbi években népszerűbbé vált, részben azért, mert egyre többen sportolnak, de a pandémia miatt is; de van néhány dolog, amire érdemes figyelni:

  • A sportmelltartók általában túl szorosak - ezért ideálisak az edzéshez; de ha hosszabb ideig viseled őket anélkül, hogy levetnéd vagy szünetet tartanál a testnek, akkor a hátizmok gyengüléséhez vezethetnek, ami vállfájdalmakat is okozhat.
  • Továbbá a sportmelltartó egész napos viselése bőrproblémákhoz, például kiütésekhez, bőrirritációhoz, és súlyos esetekben gombás fertőzésekhez is vezethet.

Így ajánljuk, hogy edzés közben a megfelelő edzőruhákat használd, de általánosan az a legjobb, ha nappal és éjjel sem viseled a szoros ruhákat.

 

7. Csökkenti a sportmelltartó a mellek méretét?

Ez általában egy félreértés a fiatalabb közönségünk körében. A test teljes növekedését nem befolyásolja, hogy mit viselünk, hanem a hormonok, az edzés és a táplálkozás (ezen értem, amit eszel). Ajánlott megtalálni a megfelelő méretet, amely előnyös a kényelem és a támogatás szempontjából. Tehát nem, a sportmelltartó nem befolyásolja a melleid méretét.

 

8. Nagy melleim vannak, kellene 2 sportmelltartót használnom?

Nem szükséges! Ha nem kapod meg a szükséges támogatást, akkor csak találj egy jó támogatással rendelkező melltartót, ami megfelelő számodra! Számos különböző típusú sportmelltartó létezik. A nagy mellekkel rendelkező nők bátran használhatják azt, amit hívunk zsebes sportmelltartónak magas intenzitású edzéshez, még akkor is, ha elégedettséggel edzenek, mint a jóga vagy pilates. Ha nem tetszik ez a megjelenés, és szeretnél kipróbálni valami mást, akkor javasoljuk, hogy nézz rá edzőtopunkra beépített melltartóval - Power Seamless Top

 

9. Hogyan kellene mosnom a sportmelltartóimat?

Ideálisan a sportmelltartókat minden használat után mosni kellene, különösen, ha meleg éghajlaton laksz vagy általában sokat izzadsz. A gyakori mosás segít a baktériumok eltávolításában, amelyek a testtől a ruhákba kerülnek, eltávolítja a szagokat és meghosszabbítja a melltartó élettartamát. Ne tedd a szárítógépbe, mert ez tönkreteszi a melltartó elasztikus anyagát; idővel a melltartó elveszíti a támogatód.

 

10. Hány sportmelltartót kellene birtokolnom?

Legalább egy sportmelltartót kellene birtokolnod minden napra, amikor edzel. Ha hetente kétszer edzel, akkor legalább kettőt érdemes tartani. Ha heti négy-öt alkalommal edzel, akkor próbálj meg legalább négyet tartani, így elegendő időd lesz a mosásra minden használat után.

Vissza a blogba