Treningsøvelser for to

Edzés együtt - legjobb edzőgyakorlatok kettőnek

Motiváció hiánya az edzéshez?

Hektikus napjaink során nem mindig csábító elmenni edzeni, és könnyen háttérbe szorulhat. Az edzésbe való belépés kezdetben nehéz lehet, de ahogy elkezded, úgy egyszerűbbé és szórakoztatóbbá válik a fizikai aktivitás. Egy megoldás, amellyel megkönnyítheted az edzés átváltását, ha elviszel egy barátot!

Fontos szem előtt tartani, hogy az edzés elsősorban szórakozás kell, hogy legyen. Ez egy tökéletes alkalom arra, hogy társasági életet élj és egy kis extra időt tölts el egy baráttal vagy kedvessel. Ketten könnyebb motiválni egymást és bátrabbak lehettek új gyakorlatok kipróbálásában, miközben együtt érhettek el új célokat!

A fejlődés és az edzés eredményeinek nyomon követéséhez érdemes egy edzésnaplót vezetni. A Famme ingyenesen letölthető edzésnaplót kínál, amit itt! tölthetsz le.

Csoportos edzésprogram

Annak érdekében, hogy a dörzsölt állapot még rövidebb legyen, szeretnénk bemutatni öt egyszerű és hatékony gyakorlatot, amelyek ugyanúgy működnek edzőteremben, mint otthoni edzés közben. Ezek olyan erősítő gyakorlatok, amelyeket nagyon kedvelünk, ahol egymást használjátok edzés gépeként. Ha extra kihívást keresel, akkor lehetőséged van a gyakorlatokat egy edzésgumival is végezni!

Hatékony hasizom gyakorlatok

1. Emelések partnerrel
Az egyik partner háton fekszik, és a másik lábait tartja. A fekvő partnernek egyenesen fel kell emelnie a lábait, míg a álló partner azokat előre tolja ismételten. Miközben a lábakat tolják, a fekvő partnernek meg kell feszítenie a hasát, és amennyire csak lehet, vissza kell tartania.
2. Felülések partnerrel
Itt különböző variációkat lehet végezni, de kezdetben üljetek le egymással szemben. Először végezzetek normál felüléseket, miközben a kezeiteket a levegőbe emelitek, így a csúcsnál egy high five-t adtok egymásnak. Ezt követően próbáljatok ki egy másik variációt, ahol a lábaitokat körbe sétáljátok egymás felé, miközben megfeszítitek a hasat.
3. Plankával partnerrel
Álljatok egymással szemben egy magas plank pozícióban. Itt változatosságra van lehetőség, és jó móka lehet különféle dolgokat kipróbálni. Az egyik lehetséges végrehajtás, hogy instabillá teszed a partneredet és elesik, anélkül, hogy magad kiütnéd a pozícióból.

Hatékony lábgyakorlatok

1. Kitörések partnerrel
Álljatok egymással szemben, miközben fogjátok egymás kezét. Ezután lépjetek le kidőléssel, a lábakat felváltva használva.

2. Statikus guggolás partnerrel
Álljatok hátul egymás mögé, majd lépjetek le egy 90 fokos guggolásba. Itt figyeljetek arra, hogy állva maradjatok, ameddig csak tudtok.

3. Sarkemelés

 A háton ülve a súlyokkal. Ezután nyújtsd a sarkakat felfelé, miközben a térdeid mozdulatlanok, és tarts egy szünetet a nyújtás csúcsán. Lassan térj vissza a kiinduló helyzetbe és ismételd meg.

Ha még szórakoztatóbb edzést szeretnél? Nézd meg tippeinket edzésgyakorlatokhoz, amelyeket a parkban is elvégezhetsz itt.

Hatékony hátgyakorlatok

Ne felejtsd el edzeni a hátadat! Sok hatékony hátgyakorlat létezik partnerek számára, akivel edzel. Íme három, amit hozzáadhatsz a fentiekhez.

1. Partner gumi húzások

Ebben a gyakorlatban állj szemben a partneredet. Használj edzésgumit, és mindketten álljatok a saját oldalatokon. Itt álljatok, és egyszerre húzzátok egymást.

2. Talicska fekvőtámasz

Ez a gyakorlat edzi a hátat, a mellkast, a karokat, a lábakat és a törzsed izmait. Az egyik fél planka pozícióban áll, ahol a kezei és lábai érintkeznek a földdel. Amikor a könyökeit hajlítva leengeded a melled a földre, akkor a partnered a csípőből hajlik, miközben a karokat egyenesen tartod.

Ezután, amikor kinyújtod a karokat és a melledet a földtől távolra mozdítod, a partnered áll, miközben tartja a hátát egyenesen. Ismételd meg ezt többször, és cseréljetek pozíciót.

3. Térdhúzások

Ez a gyakorlat egyszerre edzi a hátat és a törzs izmait. Először ti és a partnered ültök a földön egymással szemben, néhány méterre egymástól, a kezeitek mögött elhelyezve, hogy támogassátok a derék részt.

Mindkettő lábaitokat fel kell emelni, és váltakozva egy lábat nyújtani, hogy megérintsétek a partnered lábujját. Ezután folytassátok a lábakat váltogatva, mintha egy kerékpáron pedáloznátok.

Tartsd meg az egyensúlyod és a hátadat egyenesen több ismétlésen keresztül.

Kapcsolódó cikkek

Páros edzőruhák

Milyen színt válasszak a sportleggingshez

Scrunch edzőruhák

Vissza a blogba