trening på kontoret og hjemme

Edzés az irodában és otthon

Ősz van, hamarosan tél, és a legtöbben visszatérnek a "normális" mindennapjaikhoz, a munka, iskola, szabadidős tevékenységek, társasági élet és edzés mellett. Sokan számára az utóbbi nehezen megvalósítható olyan gyakran, ahogyan szeretnék, mivel általában kevés az idő vagy más dolgok jönnek közbe. Ezért jó ötlet lehet a munka és a hazai életet edzéssel kombinálni - így minden nap kicsit aktívan tudunk lenni, ha egyébként nincs időnk rá, ami hihetetlenül fontos az egészség szempontjából.

Hosszan tartó ülőnapok során ez kihat a testtartásra, ezért összeállítottunk néhány egyszerű gyakorlatot a rossz testtartás ellen.

Fontos a napi mozgás

Hihetetlenül fontos, hogy minden nap kicsit mozogjunk. Ajánlott minimum 30 perc aktivitás naponta - és csak egy fél óra alapvetően egy elérhető időkeret, amely lehetővé teszi, hogy egy kicsit aktivizáljuk magunkat. A minimum harminc percet könnyen elérhetjük a munkahelyen (amikor nem vagyunk túlterhelve munkafeladatokkal és találkozókkal) vagy otthon. Itt készítettünk egy útmutatót az irodai és otthoni edzéshez egyszerű tippekkel és gyakorlatokkal, amelyeket anélkül is meg lehet valósítani, hogy sok felszerelésre lenne szükség.

szürke edzőleggings és nő

Miért eddzünk az irodában?

Az irodában többnyire nagyon sokat ülünk. Lehetnek változatos munkanapok, akár nehéznek vagy könnyűnek tűnnek, lehet sok vagy kevés a tennivaló, és lehet, hogy nincs időnk másra gondolni, mint amivel a munkahelyen foglalkozunk. Egészségügyi okokból biztosan nem jó dolog folyamatosan ülni és nem mozogni, a munkafolyamat mellett. Ezért fontos edzeni az irodában.

edzés az irodában

Ezenkívül izomsérüléseket vagy fájdalmakat okozhat, ha túl sokáig ülünk. Ezért az irodai edzés valami, amit meg kellene valósítani, és könnyedén megkönnyíthetjük. Összeállítottunk egy útmutatót arról, hogy milyen edzéseket végezhetünk sérülések megelőzése érdekében, nézze meg itt.

Hasznos lehet, ha befektetünk egy jó pár sportcipőbe, amely jó párnázottságot biztosít, ha el akarjuk kerülni az izom- és ízületi fájdalmakat a túl sok irodai idő miatt. Egy jó női sportcipő, amely megfelelő támogatást nyújt, Endorphin RX1 sportcipő:

Fehér sportcipő jó párnázottsággalFekete és fehér sportcipő
Ami igazán nagyszerű ezekben a sportcipőkben, az az, hogy jó párnázottságot nyújtanak, így megelőzhetjük az izomsérüléseket vagy a fájdalmakat a testben, miután túl sokáig ültünk vagy egy pozícióban voltunk. Ezek jól szellőznek és vastag talpuk van, ami rendkívül kényelmesé és nagy mozgásszabadságot ad. Így ezek a sportcipők nőknek tökéletesek a munkahelyen, ha kényelmes új cipőkre van szükség a munkához, és ha edzéseket is tervezünk a munkanap során, ami fontos ahhoz, hogy jól érezzük magunkat.
legjobb sportcipők nőknek

Tippek az irodai edzéshez

Először is fontos, hogy "felkészítsük" a testet az edzésre; ezt például nyújtással lehet megtenni. Ha van néhány súly a munkahelyen, az optimális, de nem várható el, hogy rengeteg edzőfelszerelést cipeljen be a munkahelyére. A súlyokkal könnyen végezhet egy kis erőedzést ülve a irodai széken vagy ha áll. Ha nincs súly vagy kézi súly, akkor nehezebb könyveket vagy irodai eszközöket is használhatunk, amelyek súlyt adnak. Itt végezhet különböző gyakorlatokat, vagy körbe lehet menni a súlyokkal, vagy végezhet emeléseket vagy guggolásokat. Itt készítettünk egy útmutatót a különféle erőgyakorlatokhoz: A legjobb erőgyakorlatok a teljes testhez.

legjobb edzésgumik edzéshez

Miért eddzünk otthon

Előnyös, ha egyszerű gyakorlatokat találunk, amelyek nem igényelnek túl sokat, mivel végül is az irodában vagyunk, és korlátozottak vagyunk időben és helyben. Koncentráljunk az egyszerű izomcsoportokra, és keressünk jó és egyszerű nyújtógyakorlatokat.

Itt olvashat arról, miért kell nyújtani edzés után.

nyújtás edzés után

Jóga gyakorlatok otthonról - Kezdő útmutató.

legjobb jóga gyakorlatok otthoni edzéshez

Hasznos beszerezni megfelelő jóga ruházatot, amely segít a teljesítményedben, és egyben kényelmes is. Ami nagyszerű a jóga ruházatban, az az, hogy edzéshez is használható, de normál loungewear-ként is viselhetjük otthon. Nézd meg útmutatónkat a legjobb jóga ruházatról nőknek itt.

Egy nagy kedvenc a edzőszett Softy Leggings és Softy Sports Bra női jóga ruházatként:

A bordázott és varrás nélküli edzőruha nagyon népszerű, és jó lélegző mozgás szabadságot ad. Tudd meg többet a legjobb jóga ruházatról nőknek itt.

Tippek az otthoni edzéshez

Ezen kívül az otthoni edzéshez használhatunk súlyokat vagy kézi súlyokat, ha vannak otthon, és különféle erőgyakorlatokat végezhetünk. Rúgások, guggolások, hasizomgyakorlatok és hátgyakorlatok példák arra, hogy milyen gyakorlatokat végezhetünk. Nyugodtan használj edzőszalagokat, amikor otthoni edzést végzel vagy az irodában, a legjobban rugalmas és tartós edzőszalagokat itt találod:

Készítettünk egy útmutatót is a gyakorlatokhoz, amelyeket edzőszalaggal végezhetünk, amit otthon használni nagyon ideális: Edzőszalag gyakorlatok.

Ha nincs súly vagy kézi súly, és van gyermeked, emelheted a gyerekedet is, ez egy szórakoztató tevékenység, amit a gyerekek is szívesen csinálnak, és jönnek is segíteni. Itt időt töltesz a gyerekekkel, miközben edzel - egy win-win helyzet, és biztosan előny, ha otthon edzel.

A kulcsszó az egyszerű, alap gyakorlatok. Nem szabad stresszesnek vagy túlságosan megterhelőnek lennie az otthoni edzésnek. Használj ki mindent, amivel rendelkezel, és használd előnyedre! Légy kreatív és aktívan részt vevő, ez a legfontosabb.

szürke edzőszett nő

Tanácsok a gyógytornásztól

Néhány megjegyzés egy szakembertől, amely segíthet csökkenteni a otthoni munkavégzéshez kapcsolódó sérülések kockázatát, vagy a napok, amikor sokat ülünk.

Általános tanácsok

  • Változtasd az ülés helyzetét.
  • Tartsd a könyökeid alatt a támaszt.
  • Gyakran tarts szünetet a munkanap során.
  • Különítse el a munkaidőt és a szabadidőt.

Tanácsok az ülőhelyzethez

  • Ülj egy olyan székre, ahol a lábaid a földön vannak.
  • A combjaid nagy része pihen a szék ülőfelületén.
  • A szék ülőfelülete hátul magasabb lehet, mint elől, de nem fordítva.
  • Ajánlott körülbelül egy ökölnyi távolság a térd hátsó részénél az ülőfelülethez, hogy csökkentsük a láb duzzanatának kockázatát a nap végén.

Vissza a blogba