Tursko til sommeren

Törökország a nyárra

Észak jó időjárást kínál a nyári hónapokban, de változó időjárási viszonyokkal is számolni kell. Ezért olyan cipőkre van szükség, amelyek ellenállnak az esőnek és a nedvességnek, különösen azok számára, akik sok időt töltenek a természetben. Ahogy Norvégiában mondják: "Ut på tur - aldri sur!" Gondoskodj róla, hogy jókedvű maradj túrád során a legjobb túracipők kiválasztásával.


Könnyű és vízálló túracipők

Keresel jó túracipőt nőknek? Maradj száraz a vizes ösvényeken a vízlepergető Ventdry RX1 cipőinkkel. A cipők légáteresztő anyaga maximális kényelmet biztosít, anélkül, hogy izzadt vagy fülledt lennél a túra során. Könnyűek, és jó párnázottságuk van, ami zökkenőmentes túrázást biztosít. A strapabíró talpaik miatt a cipők alkalmasak egyenetlen terepre, és léphetsz fára vagy sziklára anélkül, hogy fájdalmad lenne, vagy hogy a cipők megsérülnének.

A könnyű, alacsony túracipők alkalmasak melegebb napokra. Élvezd a hőmérsékletet anélkül, hogy melegnek éreznéd a lábaidat. Te is egy túrázni vágyó ember vagy, aki megy a természetbe akár napfényben, akár esőben? Ne aggódj, ezek a túracipők biztosítják számodra a legjobbat - vízlepergető túracipők jó párnázottsággal.


Hogyan válassz túracipőt?

Túracipő választásakor figyelembe kell venned, hogy mennyi bokastabilitásra van szükséged. A magas túracipők jó bokastabilitást nyújtanak, és alkalmasak nehéz hátizsákkal tett hegyi túrákhoz, míg az alacsony túracipők kevesebb bokastabilitást biztosítanak, és könnyebb túrákhoz ideálisak. Meleg nyári napokon a magas túracipők nagyon melegnek érezhetők, ezért érdemes mérlegelni, hogy mennyi bokastabilitásra van szükséged. Ha olyan terepen túrázol, amely nem igényel komoly erőfeszítést és könnyű hátizsákkal, lehetséges, hogy csak alacsony túracipők révén van szükséged. Ha még mindig bizonytalan vagy, hogy milyen típusú túracipőt válassz, a Ventdry RX1 cipőink könnyűek és egyszerűen becsomagolhatók a hátizsákba, így túra közben is válthatsz cipőt.


Milyen gyakran kell túracipőt cserélni?

A túracipő cseréjének gyakorisága attól függ, hogy mennyire használták és karbantartották őket. Az aszfalt például jobban kopik a talpat, mint ha egyenetlen erdőben használnád. Ezért figyelned kell arra, hogy mennyire viseltek el a cipők a gyakori használat során. A cipőcsere biztos jele, ha kisebb sérüléseket tapasztalsz, még ha nem is változtattad meg a gyaloglás vagy futás stílusát.

A túracipők minél hosszabb élettartama érdekében összeállítottuk a legjobb tippeinket:

#1 Impregnáld a cipőket használat előtt

#2 Szellőztesd és szárítsd meg a cipőket minden túra után

#3 Töröld le a cipők felületéről a koszt és sárát egy ronggyal minden túra után

További információ: Öt jel, amikor érdemes futócipőt cserélni


Hogyan mosd meg a túracipőt?

A mi túracipőink vízlepergető és légáteresztő mesh anyagból készültek. A vízlepergető felületek egyszerűen tisztíthatók egy ronggyal és meleg vízzel. A légáteresztő mesh anyag nehezebben mosható, ezért ajánljuk, hogy mosógépben 30 fokon, alacsony centrifugálással használj, hogy az egész cipőt tisztán tartsd. Ne mosd túl gyakran a cipőket a mosógépben, mert ez gyengítheti a ragasztót. Ezért érdemes mérlegelni, hogy tudod-e követni azokat a lépéseket, hogyan tarthatod meg a cipőket a lehető leghosszabb ideig.

További információ: Hogyan mosd meg a sportcipőt

Vissza a blogba