Treningssko i svart og hvit

Így válaszd ki a megfelelő futócipőt

A futócipők meghatározó szerepet játszhatnak a jó futási élményben. Ebben a cikkben tanácsokat kapsz arról, hogy mit érdemes figyelembe venni a futócipők kiválasztása során, és mi a különbség az Endorphin RX1 és a Ventdry RX1 között.

 

Futócipők konditermekbe és aszfaltra vagy terepre?

Az aszfalt és a futópad egyaránt kemény felületek, amelyek jó párnázottságú cipőt igényelnek a sérülések elkerülése érdekében. Ezek a felületek laposak és nem igényelnek olyan cipőt, amelynek erős tapadása van. Inkább az a helyzet, hogy a futópadra és aszfaltra alkalmas futócipők talpa lapos kell, hogy legyen, mivel ez biztosítja a sima futási élményt.

A terepfutás olyan cipőt igényel, amelynek robusztus felülete van, amely ellenáll a víznek és a sárnak. A talpának jó tapadással kell bírnia, mivel biztosítania kell, hogy fán és köveken is fuss el csúszás vagy megcsúszás nélkül. A talp általában alacsonyabb, mint a futópadra és aszfaltra tervezett futócipőknél, hogy jobb kapcsolatot biztosítson a felülettel.

További információ: Hogyan fussunk helyesen


Párnázottság és súly a futócipőknél

A futócipők általában könnyebbé váltak az utóbbi években, és rendkívül népszerűvé váltak a könnyű cipők. Egy könnyű futócipő érződhet reagálékonyabbnak és gyorsabbnak a futás során. Ezek a típusú futócipők gyakran vastag, könnyű talppal rendelkeznek, amely jó párnázottságot biztosít. A nehezebb terepfutócipők általában jobb tapadást nyújtanak és robusztusabb talppal rendelkeznek, amely ellenáll a nehezebb terepviszonyoknak. Ezek a cipők alacsonyabb talppal bírnak, amely jó kapcsolatot ad a felülettel. Futócipő választásakor először is meg kell határoznod, hogy milyen célra szeretnéd használni a cipőket, legyen az hosszútávú futás vagy intervallumok. Röviden szólva arról van szó, hogy milyen típusú futó vagy, milyen messze futsz és hol futsz.

 

Endorphin RX1 VS Endorphin Ventdry RX1

Endorphin RX1  Ventdry RX1
Futópadra és aszfaltra alkalmas
    Terepfutásra alkalmas
      Chunky talp, amely jó párnázottságot biztosít
        Robusztus talp jó tapadással
          Légáteresztő mesh anyag
            Vízlepergető
              Drop 10mm
                Drop 10mm

                   

                  Endorphin RX1 Cipők

                  Könnyű futócipők chunky talppal, amelyek a futópadon és aszfalton való futásra lettek kifejlesztve. A futócipők légáteresztő mesh anyagból készültek, amely biztosítja, hogy ne érezd magad nedvesnek vagy izzadtan intenzív futás közben. A cipők mosogatóképesek és úgy lettek tervezve, hogy hosszabb ideig megőrizzék a fehér színüket.

                  Fehér futócipő jó stabilitással

                   


                  Ventdry RX1 Cipők

                  Vízlepergető futócipők robusztus talppal, amely jól tapad a nehéz terepen. A robusztus talp biztosítja, hogy faágakra és kövekre léphess anélkül, hogy csúsznál vagy megsérülnél a futás során. Ezek a cipők valamivel nehezebbek, mint az Endorphin RX1, mivel a talp robusztusabb és a nehéz terepviszonyok kezelésére készült.

                   

                  Vissza a blogba