tips til langtur

Tippek hosszú túrákhoz

Az egyik legnagyobb előnye, hogy Norvégiában élhetünk, az a csodálatos természet, amely az ország minden részén megtalálható. Akár erdőben és mezőkön szeretne sétálni, akár a legmagasabb csúcsokra szeretne felmászni, a legtöbb dolog elérhető közelségben van, és csak néhány órányira. Ebben az útmutatóban összegyűjtöttünk öt tippet hosszú túrákhoz - olyan dolgokat, amelyekre érdemes gondolni és figyelembe venni, amikor különböző terepeken és tájakon szeretnénk túrázni.

1. Tervezd meg a túrát

Magától értetődő, de az egyik legokosabb és legfontosabb dolog, amit tehetsz, mielőtt hosszú túrára indulnál, az az, hogy megtervezed a túrát. Hová mész? Mi a cél? Mennyi időt gondolsz, hogy eltöltesz a túrával? És számoltál a visszaúttal is? Éjszakázni fogsz a célnál? Ezek mind olyan kérdések, amelyek gyorsan aktuálissá válhatnak, és amelyeket érdemes figyelembe venni a hosszú túrák tervezésekor.

Érdemes ellenőrizni egy ellenőrző listát a túrához, hogy miket érdemes magaddal hozni: Szükséged van térképre és iránytűre? Milyen élelmet viszel magaddal, és elég vizet hoztál? Túrázó élelemnek célszerű olyan ételeket hozni, amelyek sokáig elállnak, olyan dolgokat, amik sok energiát adnak és jól laktatnak. Végül is hosszú túrára indulsz, így érdemes megfelelő mennyiségű fehérjét és szénhidrátot bevinned. 

Ellenőrizd az időjárás-előrejelzést előre. Norvégiában gyakran az időjárás határozza meg a terveinket, és akár mínusz fokok és hó vannak, akár ömlik az eső, ezek döntő tényezők lehetnek, amelyek jelentős hatással vannak a túra minőségére, attól függően, hogy mennyire vagy jól felkészülve. 

2. Öltözz fel jól 

Ami a legfontosabb, hogy jó ruhát viselj hosszú túrára. Érdemes beszerezni egy jó túrakabátot, amely ellenáll az időjárásnak és a szélnek, így nem hagyod, hogy a viharos és változó időjárás megakadályozzon. 

Nézd meg a női túraruházatokról szóló teljes útmutatónkat itt!

Női túraruhák

Celine esőkabát egy kabát amely jól lélegzik, könnyű benne mozogni és elviseli a sok vizet. A túrakabát szellőző cipzárakkal rendelkezik a hónalj alatt, praktikus, vízálló cipzárral ellátott zsebekkel és tépőzárral az ujjakon. Tech kabát technikai anyagból készült maximális kényelem és teljesítmény érdekében.

Tudd meg többet a legjobb női túrakabátokról itt!

Közben mindig okos dolog, ha van egy jó túranadrágMezői nadrág egy szabadtéri nadrág, amely egy tartós alternatíva jó nyújtással és magas derékkal rendelkezik. Szabadtéri nadrág rugalmas és nagyon tartós, egyúttal könnyűnek érződik. Everest thermal pants egy slim fit alternatíva, amely szél- és vízálló. Az anyag meleg, légáteresztő és strapabíró. A túranadrág tépőzárral van ellátva a deréknál, hogy állítható legyen a méret.

  

Nézd meg a legjobb női túranadrágokat itt!

  

3. Vigyél magaddal szükséges felszerelést: Túrafelszerelési tippek

A hosszú túrához nemcsak jól kell öltözni, hanem jó felszerelést is érdemes magunkkal hozni. Meleg kesztyűk elengedhetetlenek a hidegebb túrákhoz. Termékeink közül a Pace téli kesztyűk legjobban a síeléshez alkalmasak, de hosszú túrán is használhatók.

4. Vigyázz a túratársadra

Ha kutyát hozol magaddal a túrára, fontos, hogy jól öltöztessük és ugyanúgy vigyázzunk rá, mint saját magunkra. Ez azt jelenti, hogy elegendő ételt, vizet és az állatod számára szükséges felszereléseket kell hoznod. Ha neked hideg van, valószínűleg neki is az.

5. Ne felejtsd el a jókedvet

Végül, de nem utolsósorban elengedhetetlen, hogy jókedvvel indulj útnak. A jókedv a túrákon éppen olyan fontos, mint a jó felszerelés!

Vissza a blogba