Tűzifa Póz

Tűzifa Póz, más néven Agnistambhasana vagy "Dupla Galamb", egy mély csípőnyitó, amely nyújtja a gluteális izmokat és a combokat. Segít feloldani a feszültséget a csípőkben és javítja a medence rugalmasságát. Ez a póz kedvező hatással van az emésztés serkentésére és a lélek egyensúlyának megteremtésére.

Helyes technika

Itt van, hogyan végezd a Tűzifa Pózt:

  1. Ülj le egyenes háttal, a lábaidat nyújtsd ki magad előtt.
  2. Hajlítsd be a jobb térded, és helyezd a jobb lábszárat párhuzamosan a szőnyeggel.
  3. Hajlítsd be a bal térded, és helyezd a bal lábszárat a jobbra, úgy, hogy a bal boka a jobb térd fölött, a bal térd pedig a jobb boka fölött legyen. Mindkét lábszárnak "tüzelőfának" kell lennie.
  4. Tartsd egyenesen a hátadat és lélegezz mélyen. Ha kellemesnek érzed, hajolj előre, hogy fokozd a csípőnyitást.
  5. Tartsd a pózt 5-10 lélegzetvételnyi ideig, majd válts oldalt.

Gyakori hibák

  • Feszülő csípők vagy térdek: Ha a térdek nem érnek le a földre, tegyél egy takarót vagy egy blokkot alájuk támasztásként.
  • Felszakadozott derék: Tartsd hosszú gerinccel a hátadat, és kerüld el, hogy összeroskadj a felsőtesttel.
  • Túl szoros lábpozíció: Ha a bokák szorosnak érződnek, tolj egy kicsit távolabb a lábaidat a testtől, hogy csökkentsd a terhelést.

Modifikációk és variációk

Ha könnyebb változatra van szükséged vagy szeretnéd mélyíteni a pozíciót, próbáld ki ezeket a modifikációkat:

  • Támogatás a térdek alatt: Használj jógablokkokat vagy feltekert takarókat a térdek alatt, hogy csökkentsd a feszültséget a csípőkben és megvédd a térdeket.
  • Hajolj előre: A mélyebb csípőnyitás érdekében hajolj előre a csípőkből hosszú háttal, és helyezd a kezeidet magad elé.

Videó bemutatók

1. Jóga Tűzifa Póz a csípőnyitáshoz (Nők)

Az oktató megmutatja, hogyan kell végrehajtani a Tűzifa Pózt, fókuszálva a csípők megnyitására és a lábak mély nyújtására.

2. Hogyan sajátítsd el a Tűzifa Pózt

Részletes útmutató a Tűzifa Póz végrehajtásához, a technika és a variációk magyarázatával.

Repetíciók és szettek száma

Tartsd a Tűzifa Pózt 5-10 lélegzetvételnyi ideig oldalanként. Ismételd meg 2-3 alkalommal, ha kívánod, vagy használd a pozíciót a csípők nyújtásának részeként a záró gyakorlásban.

Légzéstechnika

Lélegezz mélyen, miközben a hátadat hosszún tartod. Minden kilégzésnél próbálj meg még jobban ellazulni a csípőkben, és engedd, hogy a térdek leereszkedjenek a földre anélkül, hogy kényszerítenéd őket.

Vissza a blogba