tips til god vinterløping

Tippek a jó téli futáshoz

Kezdődnek a hidegebb napok, és bár sokan a konditerem felé veszik az irányt ahelyett, hogy kint edzenének, még mindig van néhányan, akik jobban szeretik, ha friss levegőn futnak. Teljesen lehetséges a futás télen, de fontos, hogy jól felöltözzünk, és jó tapadással rendelkező futócipőt válasszunk. Akár futásról, akár erősítő edzésről, akár más téli kültéri aktivitásról van szó, ez a tipp releváns lesz a teljesítményhez.

1. Öltözködj jól

Télen, ha kültéri edzést akarunk végezni, rendkívül fontos, hogy jól öltözzünk. Okos dolog mindig többrétegűen öltözködni, és jó, ha vékonyabb, de jó minőségű ruhákból építkezünk. Ez biztosítja a legjobb szigetelést. Amikor télen kint futsz, fontos, hogy a felső tested melegen maradjon. Összegyűjtöttünk egy kis útmutatót néhány ruhadarabról, amit érdemes beszerezned a téli futásokhoz.

Téli leggings

Egy jó futónadrág elengedhetetlen a téli futásokhoz. Fontos, hogy olyan leggingset válasszunk, amely jól szigetel, és extra meleget biztosít, még akkor is, ha főként a lábak aktívan dolgoznak a futás során.

Mint egy jó női sportleggings, ajánljuk a Light Thermal Leggings termékünket. Ez egy szuper női sportleggings, amit a téli futásokhoz használhatsz. A leggings belseje bolyhosított - ami miatt jól alkalmas a kültéri edzésre. A leggings derékban állítható, magas derékú, és az anyaga tartós, sokoldalú és puha.Ez a leggings egy jó téli leggings női számára a kicsit enyhébb téli napokon. A leggings alján reflexiós részletek találhatóak, amelyek funkcionálissá teszik a téli leggingset.

Kék leggings téli

Egy másik alternatíva, ha felhasználod a futó leggings választékunkat, alá pedig gyapjú aláöltözetet veszel.

Réteges öltözködés: Vékony gyapjú pulóver és hosszú alsó téli futáshoz

Jó ötlet több rétegben öltözködni, amikor télen ki akarsz menni futni. Ezért először egy vékony gyapjú pulóvert ajánlunk alapruházatként a futáshoz. A mi gyapjú pulóverünk és gyapjú nadrágunk nagyszerű választás. A gyapjú szett puha merinó gyapjúból készült, ami biztosítja a legjobb kényelmet és meleget. Ez egy olyan gyapjú aláöltözet, amely nem viszket, szívja el a nedvességet, jól lélegzik, és kiváló szigetelést biztosít. Így jól fogsz teljesíteni a kültéri edzésen, miközben megőrzi a meleget.Ezen kívül ez a vékony gyapjú pulóver úgy van tervezve, hogy ne szagoljon és ne gyűrődjön, és sokáig megőrzi a formáját.

Téli futó dzseki

Ha olyan dzseki után kutatsz, amelyet téli futáshoz használhatsz, sok választható közül lehet választani a piacon. Okos dolog olyan dzsekit beszerezni, amely nemcsak a kellemes meleget biztosít, hanem a legjobb kényelmet nyújt a futás alatt a hidegben, és elegendő mozgásteret is ad, hogy kihozd magadból a legjobbat.

Ajánljuk a Wonder Stretch Jacket dzsekinket. Ez egy könnyű és stílusos dzseki női számára, amit edzéshez vagy városnézéshez is használhatsz. A dzseki kényelmesen melegen tart, és nem akadályoz meg abban, hogy a hidegebb időben is eddz. Jól jön egy gyapjú pulóver alá, amikor télen futni készülsz, mivel egyedül nem biztosít elegendő védelmet a hideg ellen.

Koponyakötő és sapka téli futáshoz

Egy koponyakötő és sapka fontos, ha télen futni mész. Ajánljuk a Pace Headband-et és a kötött sapkát. A sportelem jó a verejték elnyelésére és rendkívül rugalmas. Ezen kívül a koponyakötő nem csúszik le futás közben, így nem zavar, és ezáltal jobban tudsz teljesíteni. A koponyakötőt használhatod futásnál vagy túrázáshoz is.

Gyapjú zoknik téli futáshoz

Télen futáshoz olyan zoknikra van szükség, amelyek egyaránt funkcionálisak és melegen tartanak. Ajánljuk a fekete Wool Knit zokninkat. A gyapjú zoknik funkcionálisak, puhák és melegek - magas minőségű Merino gyapjúból készülnek. Az anyag remekül lélegzik, így jól illeszkedik a futásokhoz. Ezek a zoknik hideg és nyirkos éghajlaton is használhatók, amihez hozzászoktunk Észak-Európában. Ezen zoknik ankle hosszúságban is kaphatók.

2. Ne felejtsd el a jó tapadást

Télen gyakran van hó és jég, és az utak csúszósak. Ha kint akarod végezni a futásodat, érdemes jó téli futócipőt választanod, amely lehetővé teszi, hogy tüskéket vagy talpakat helyezz a cipődre. Jó téli futócipőt választani fontos, ha télen ki akarsz menni futni. Ezért érdemes jó cipőt választani tüske lehetőséggel, ha a jeges utakon kívánsz edzeni télen.

Jó futócipők nőknek

Ha szükséged van egy jó futócipőre nőknek, amit általános edzéshez is használhatsz, ajánljuk a Endorphin RX1 futócipőt. A cipők lélegzők, jó párnázottságot nyújtanak és jó támogatást biztosítanak - ám nem alkalmasak csúszós vagy nedves időben való használatra. Ezért nagyon fontos, hogy tüskéket vagy más védelmet vásárolj, ha a télen ezeket a szép futócipőket kívánod használni. Fontos, hogy teszteld, hogyan futsz ezen cipőkkel tüskékkel, hogy elkerüld a sérüléseket. Ha földúton futsz, ahol kavicsos az út, ezek jó választás lehetnek téli futócipőnek. A mi Endorphin RX1 cipőink gyors kedvenccé váltak, és jó futási élményt nyújtanak, és más típusú edzésekhez is használhatók.

@

3. Állítsd be az intenzitást a hőmérséklethez

Kültéren edzeni télen frissít az tüdőnek, de ha a hőmérséklet -15 fokra csökken, érdemes vigyázni. A hideg levegő irritálhatja a tüdeket, és sérülést okozhat a nyálkahártyákban. Ennek elkerülésére a legjobb megoldás, ha csökkented a tempót, ha túl hideg van. Inkább iktass be több rövid gyakorlatot, hogy lelassítsd a pulzust és az intenzitást.

4. Cseréld a futócipőt síelésre

A változatosság kedvéért jó ötlet a futást síelésre cserélni. Ez egy nagyszerű lehetőség arra is, hogy az egész családot vagy a barátokat magaddal vidd egy kis kirándulásra. Mivel a tempó mérsékelt, funkcionálisan jónak bizonyul közös tevékenységnek. Így edzel, miközben minőségi időt töltesz a közelállókkal. Ha jótanácsot keresel a jó síruhákhoz, nézd meg itt!

5. A bemelegítés segíthet elkerülni a sérüléseket

Télen megnő a sérülések kockázata a hideg ízületek és inak miatt, és az aljzat is kihívásokat jelenthet. Ezért fontos időt fordítani a bemelegítésre az edzés előtt, mielőtt felgyorsítanád a tempót. Hideg napokon a bemelegítést célszerű lenne bent elvégezni, körülbelül 10-20 percig. Tudd meg többet a bemelegítésről itt!

Vissza a blogba