Nyolcszög póz

Nyolcszög póz, vagy Astavakrasana, egy fejlett kar-egyensúly, amely erőt, egyensúlyt és rugalmasságot igényel. Ez a pozíció aktiválja az egész törzset, a vállakat és a karokat, miközben javítja a csípő rugalmasságát. Az indiai jógiról, Astavakráról kapta a nevét, és mély testi tudatosságot és kitartást igényel.

Megfelelő technika

Itt van, hogyan hajtsd végre Astavakrasana-t:

  1. Kezdd Dandasana-ban (Pálca póz) ülve, a lábaid nyújtva előre.
  2. Emeld fel a jobb lábat, és helyezd át a jobb kar fölé, így a térd a válladon pihen.
  3. Helyezd mindkét kezed a földre a csípők előtt, az ujjaid előre mutatnak.
  4. Keresd át a bal bokát a jobbon, nyomd le a kezeidet, és emeld fel a csípőt a földről.
  5. Tartsd a pozíciót 3-5 légzésnyi időt, majd óvatosan térj vissza ülő helyzetbe, és ismételd meg a másik oldalon.

Gyakori hibák

  • Magasabb stabilitás hiánya: Ne felejtsd el aktiválni a törzsizmaidat, hogy elkerüld az egyensúly elvesztését. Összpontosíts a felső tested erős és stabil tartására.
  • Túl gyors váltás: Biztosíts elegendő időt az előkészítő gyakorlatokra, mint például Elefánt orr póz és Oldalsó deszka, hogy erőt és kontrollt építs fel, mielőtt megpróbálnád a teljes Nyolcszög Pózt.
  • Ne stresszelj: Ez egy fejlett pozíció, így időt vehet igénybe a mesterkedéshez. Lépj fokozatosan az egyensúly felé, anélkül, hogy túlzottan megterhelnéd a tested.

Modifikációk és variációk

Ha új vagy a Nyolcszög Póz-ban, próbáld ki ezeket a módosításokat:

  • Elefánt orr póz: Gyakorolj úgy, hogy egy lábat tarts a karon, miközben a kezek a földön vannak. Emeld fel a csípődet, és tapasztald meg az egyensúlyt.
  • Véghordozós használat: A csípő rugalmasságának fejlesztéséhez használj egy jóga hevedert a lábad körül, hogy extra támogatást kapj, amikor emelsz és egyensúlyozol.

Videó bemutatók

1. Tanuld meg Nyolcszög Pózt lépésről lépésre (Nők)

Az oktató, Briohny Smyth megmutatja, hogyan sajátíthatod el fokozatosan a Nyolcszög Pózt, a fókuszálva az erőre és egyensúlyra.

2. Hogyan sajátítsd el a Nyolcszög Pózt

Egy nagyszerű áttekintés, amely megmutatja, hogyan dolgozhatsz fokozatosan a mesterkedés felé ezen a fejlett kar-egyensúlyon.

Ismétlések és sorozatok száma

Tartsd Astavakrasana-t 3-5 légzésig oldalanként, és ismételd meg 2-3 alkalommal. Biztosítsd a tested számára az erősítő gyakorlatokat, mint például Deszka és Chaturanga, mielőtt megpróbálnád ezt a fejlett pozíciót.

Légzéstechnika

Belélegzés segítségével találj stabilitást a törzsben, és lélegezz ki, amikor emeld a lábaidat, és belépsz az egyensúlyba. A egyenletes légzés segít a fókuszálásban és a kontrollban a pozíció alatt.

Vissza a blogba