Girlandapóz

Garland Pose, vagy Malasana, egy mély jógapóz, amely megnyitja a csípőket, erősíti a lábakat és bokákat, és segít nyújtani a hát alsó részét. Ez a pozíció különösen hatékony a csípők és bokák mobilitásának javításában, miközben elősegíti az emésztést és enyhíti a derékfájást.

Helyes technika

Így végezheted a Malasana-t:

  1. Kevesebb mint csípőszéles terpeszben állj, a lábujjaidat kicsit kifelé nézve.
  2. Kilégzés közben hajlítsd be a térdeidet, és engedd le a csípőidet a földre egy mély guggolásba. Tartsd a sarkaidat a földön, vagy tegyél egy takarót alájuk, ha felemelkednek.
  3. Püspöki könyököddel nyomd a térdeid belső részéhez, és hozd össze a kezeidet Anjali Mudra formában a mellkas előtt.
  4. Hosszabbítsd meg a gerincedet, miközben felemelkedsz a mellkasoddal, és húzd le a vállakat a füledtől.
  5. Tartsd a pozíciót 5-10 lélegzetvételnyi ideig, majd térj vissza álló helyzetbe a sarkadon keresztül való nyomással.

Gyakori hibák

  • Térdek befelé hajlanak: Kerüld el, hogy a térdeid a közép felé dőljenek. Tartsd őket stabilan azáltal, hogy a könyökeiddel nyomod a térdek belső részéhez, hogy megnyisd a csípőket.
  • Sarkak felemelkednek: Ha a sarkaid felemelkednek a földről, tegyél alájuk egy blokkot vagy takarót a támogatás érdekében, hogy fenntartsd az egyensúlyt.
  • Hát kerekedése: Ügyelj arra, hogy a gerinced hosszú legyen és a mellkasod emelve legyen, hogy elkerüld az alsó hát görbülését.

Modifikációk és variációk

Itt van néhány tipp, hogy a Malasana könnyebben végezhető legyen:

  • Blokk a csípők alatt: Ha nehéz teljesen lemenni a guggolásba, ülj egy blokkra a támogatás érdekében, miközben nyitva tartod a csípőidet.
  • Fali támasz használata: Ha problémáid vannak az egyensúllyal, végezheted a pozíciót egy falhoz közel, extra stabilitásért.
  • Dinamika Malasana: Próbálj meg óvatosan mozogni oldalról oldalra, hogy masszírozd a csípőidet és nagyobb mobilitást teremts a lábadban.

Videó-demonstrációk

1. Lépésről lépésre útmutató a Garland Pose-hoz (Nők)

Itt egy részletes átfogó útmutató a Garland Pose-hoz, amely bemutatja, hogyan kell helyesen végrehajtani.

2. Modifikációk és tippek a Garland Pose-hoz

Ez egy nagyszerű videó, amely megmutatja, hogyan tudod az Garland Pose-t a saját szintedhez igazítani modifikációk és variációk használatával.

Ismétlések és szettek száma

Tartsd a Malasana-t 30 másodperctől 1 percig, és ismételd 2-3 alkalommal. Ez a pozíció jól illeszkedik egy bemelegítésbe, hogy felkészítse a csípőket mélyebb nyújtásokra, vagy mint egy relaxáló befejezés a jógagyakorlatban.

Légzéstechnika

Lélegezz mélyen be, miközben felemeled a mellkasodat, és lélegezz ki, miközben óvatosan nyomod szét a térdeidet. Használj légzést a gerinced megnyújtásához, és lazítsd el a csípőidet.

Vissza a blogba