Fekvő kötött szög póz

Fekvő Kötött Szög Póz, vagy Supta Baddha Konasana, egy helyreállító jógapóz, amely elősegíti a mély relaxációt, megnyitja a csípőket és felszabadítja a feszültséget a deréktájon. Ez a póz segít csökkenteni a stresszt és javítja a keringést, és gyakran használják a Yin vagy Helyreállító Jógában.

Helyes technika

Itt van, hogyan hajtsd végre a Supta Baddha Konasana-t:

  1. Kezdj azzal, hogy fekszel a hátadon, meghajlított térdekkel, a lábad laposan a szőnyegen.
  2. Helyezd a talpakat együtt, és hagyd, hogy a térdeid az oldalra essenek, hogy megnyisd a csípőket.
  3. Helyezd a karjaidat az oldaladra, palmok felfelé, vagy pihenj a kezeiddel a hasadon és a mellkasodon a megnyugtatóbb hatás érdekében.
  4. Lélegezz nyugodtan, és tartsd a pozíciót legalább 1-5 percig, vagy tovább, ha kellemesnek érzed.

Gyari hibák

  • Feszülő térdek vagy csípők: Ha kényelmetlenséget érzel a térdeidben vagy a csípődben, tegyél takarókat vagy jógablokkokat a combjaid alá, hogy extra támogatást biztosíts.
  • Hát alsó részének kerekedése: Tartsd a gerincedet semleges és hosszú pozícióban, hogy ne gyakorolj felesleges nyomást a derékra.
  • Túl közel a lábak a testhez: Ha a csípők vagy a térdek feszültek, tolja a lábaidat egy kicsit távolabb a testtől a terhelés csökkentése érdekében.

Módosítások és variációk

Ha extra támogatásra van szükséged, próbáld ki ezeket a módosításokat:

  • Támogatás a térdeknél: Használj blokkokat vagy feltekert takarókat a térdeid alatt, hogy csökkentsd a terhelést a csípőízületben és a derékban.
  • Bolster használata: Helyezz el egy bolstert a gerinc mentén a további támogatás érdekében, különösen, ha a pozíciót a Helyreállító Jóga részének szeretnéd használni.

Videó-demonstrációk

1. Mély relaxáció a Fekvő Kötött Szög Pózban

Ez egy részletes videó, amely bemutatja, hogyan használhatod a Fekvő Kötött Szög Pózt a mély relaxációhoz és a feszültség felszabadításához.

2. Supta Baddha Konasana a rugalmasság és nyugalom érdekében

Itt egy útmutatót kapsz, amely a rugalmasságra összpontosít, és arról, hogyan használhatod a pózt a test és a lélek ellazítására.

Ismétlések és szettek száma

Tartsd a Supta Baddha Konasana-t 5-10 percig, vagy tovább, ha mélyebb relaxációra vágysz. Ezt a pozíciót végezheted egyszer a session végén, vagy többször is, mint a Helyreállító Jóga részét.

Légzéstechnika

Lélegezz mélyen és nyugodtan, miközben a pozícióban vagy. Engedd, hogy minden belégzés meghosszabbítsa a gerincedet, és minden kilégzés engedjen el feszültséget a csípőkben és a combokban. Ez a légzés segít neked, hogy mélyebben belemerülj a relaxációba.

Vissza a blogba