Bolgár kitörés

Bolgár osztott guggolás egy egyensúlyos gyakorlat, amely kiválóan alkalmas az előre hajlító izmok, fenék izmok és hamstringek erősítésére. Ez a gyakorlat javítja az egyensúlyt, a stabilitást és az alsótest erejét, ami ideálissá teszi sportolók és azok számára, akik tónusosabb lábakat szeretnének.

Helyes Végrehajtás és Technika

Kövessétek ezeket a lépéseket a helyes bolgár osztott guggolás végrehajtásához:

  1. Állj körülbelül egy méterre egy padtól, és helyezd a hátsó lábad a padra mögötted. Tartsd a hátadat egyenesen és a törzsedet aktívan.
  2. Szívj be, miközben leengededezd a csípődet a talaj felé az elülső térd behajlításával. Tartsd a hátsó térdedet a talaj fölött, anélkül, hogy hozzáérnél.
  3. Fújd ki a levegőt, miközben a sarkadon keresztül nyomsz, és visszatérsz a kezdőpozícióba. Ismételd meg a mozdulatot mindkét oldalra.

Gyakori Hibák

Kerüld el ezeket a gyakori hibákat, hogy maximalizáld a hatást és elkerüld a sérüléseket:

  • Térd a lábujjak előtt: Győződj meg arról, hogy az elülső térd nem nyúlik túl előre, hogy megvédd az ízületeket.
  • Instabil csípő: Tartsd a csípőket párhuzamosan és stabilan az egész gyakorlat során.
  • Túl nagy súly a hátsó lábon: Koncentrálj arra, hogy az elülső lábból nyomj, hogy optimálisan aktiváld az izmokat.

Videó: Bolgár osztott guggolás bemutató egy női sportoló által

Alternatív technika a bolgár osztott guggoláshoz

Módosítások és Variációk

Kezdők számára ajánlott súly nélkül kezdeni a gyakorlatot, hogy elsajátítsák az egyensúlyt. Haladó sportolók hozzáadhatnak kézi súlyokat vagy egy súlyzót az intenzitás növelésére, vagy kipróbálhatják a bolgár osztott guggolást ugrással a további izomkihívás érdekében.

Ismétlések és Sorozatok

Tűzz ki 3 sorozatot 8-12 ismétléssel lábanként az izomerő és állóképesség növelésére. Fokozatosan növeld a súlyt, hogy kihívások elé állítsd az izmait.

Légzéstechnika

Szívj be, miközben leengedett a tested, és fújd ki a levegőt, amikor felemeled magad a kezdőpozícióba. Ez segít a kontroll és stabilitás fenntartásában a gyakorlat során.

Vissza a blogba