De mest effektive mageøvelsene

A leghatékonyabb hasizomgyakorlatok

Sokan sokan úgy vélik, hogy a has edzése csak arról szól, hogy lapos hasat érjünk el vagy kockás hasizmot építsünk. Amit sokan elfelejtenek, az az, hogy ez sokkal inkább az elfogyasztott ételről szól. Röviden, a helyes táplálkozás a megfelelő hasizomgyakorlatokkal együtt hozzájárul egy edzettebb hashoz. De miért edzenél hasizmot, ha nem látszik egyértelmű fejlődés, ha nem eszel helyesen? Amikor hasizmot edzel, a test törzsizomzatát is edzed.


Miért fontos a törzsizom edzése?

  • Egy erős törzsizomzat segít a súlyzózós gyakorlatok során, és jobb technikát eredményezhet
  • Egy erős törzsizomzat jobb tartást ad, és javítja az egyensúlyt
  • Egy erősebb törzs/hasi izmok csökkenthetik és megelőzhetik a potenciális sérüléseket

Ha súlyzós edzést végzel, már közvetetten is dolgozol a törzsizomzaton különböző gyakorlatok során, különösen a alapgyakorlatoknál, mint a guggolás és a deadlift. Mégis, bónusz, ha edzés végén két-három hasizom gyakorlatot is beiktatsz. Ha nem végzel súlyzós edzést, a hasizom gyakorlatokat a napi rutinodba kellene beillesztened, például reggel, közvetlenül ébredés után, hogy beindítsd a napot.


#1 Plank

A plank egy klasszikus gyakorlat, amely sosem megy ki a divatból, és nem véletlenül! Ez a gyakorlat egyszerű módja a törzsizomzat erősítésének.

 

#2 Oldalhajlítás kettlebellel

Ez a gyakorlat beindítja a ferde, belső és külső hasi izmokat! Ha ezt a gyakorlatot beiktatod, biztos, hogy megdolgoztatod a has oldalsó izmait.

 

#3 Lábemelés

Ezzel a gyakorlattal egyszerre edzheted a hasadat és a törzsizomzatot! Ezen kívül a gyakorlat nagyon jó a csípőhajlító izom fejlesztésére is.

 

#4 Felülés

A felülés egy klasszikus gyakorlat, de nem véletlenül. Növeli a gerincmozgékonyságot, miközben a hasi izomzatot is edzi. Ha egy kicsit más variációt szeretnél, próbáld meg súlyzóval végezni a gyakorlatot.

 

#5 CRUNCH a kötélen

A kötélen végzett edzések az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek! Csak egy kötélt igényel, akár otthon vagy az edzőteremben. Ha még nem fektettél be egy kötélen, egyszerűen megtalálhatsz néhány sima zoknit, állj plank pozícióba, majd húzd fel a térdeidet. Ezt a gyakorlatot garantáltan érezni fogod!

Vissza a blogba