Sokker til trening

Hogyan válaszd ki a legjobb zoknikat edzéshez?

Hogyan válasszam ki a legjobb zoknikat az edzéshez?

Ha igazán optimalizálni akarod az edzésedhez kapcsolódó eredményeidet, számos tényező befolyásolja az eredményeket, beleértve a jó zoknik kiválasztását is. A jó edzőzoknik támogatást, stabilitást, kényelmet és jobb tapadást biztosítanak a cipődnek vagy a padlónak/szőnyegnek, ha leveszed a cipődet guggolás és deadlift során. A jól megválasztott zoknik megelőzik a lábsérüléseket, és a legjobb barátaid lesznek a hosszú séták, futások, síelések során vagy hasonló helyzetekben.

Sokféle zokni közül választhatsz, különböző textilekből készült, és sokunk számára nem is fordítunk sok figyelmet arra, hogy melyik pár zoknit választjuk különböző edzésekhez. Az igazság az, hogy a jól megválasztott zoknik versenyelőnyöket biztosítanak, valamint a láb egészségének megőrzését is szolgálják. Nagyon fontos, hogy vigyázz a lábaidra, ha aktívan edzel! :)

Itt néhány tanácsot szeretnénk adni arról, hogy melyik zoknikat válaszd különböző edzésformákhoz, hogy valóban optimalizáld a teljesítményedet:

Zoknik az edzőteremhez és a futáshoz

Amikor edzel és futsz, jó lenne, ha könnyűnek éreznéd magad a lábadon, ezért az bokazoknik tökéletes választás. Ezek a bokazoknik annyira könnyűek, hogy valóban olyan érzésed lesz, mintha mezítláb járnál! A zoknik tökéletesen illeszkednek a lábakhoz, és rendkívül kényelmesek. Bokazoknijaink kissé megemeltek az bokánál, hogy biztosak lehess benne, hogy aktív használat során nem csúsznak le. Ezek a bokazoknik emellett a hólyagok ellen is védenek.

Könnyű kialakításuknak, jó tapadásuknak és a hólyagok mérséklésének köszönhetően a zoknik nagyon jól alkalmasak futónadrágokhoz is. Kombináld ezeket a zoknikat egy pár könnyű és kényelmes futócipővel, például Endorphin Rx1 futócipőinkkel, hogy igazán jól csússz a terepen.

A kevesebb ruha több szabadságérzet!

Malin véleménye a bokazoknijainkról: „A világ legjobb zoknai!!”

Zoknik sporthoz és versenyzéshez

Akarsz egy kis előnyt szerezni a barátaid és ellenfeleid felett a teniszmeccsen? Válassz egy pár jó tenisz zoknit. Ezek a organikus pamutból, nylonból és elasztánból készült tenisz zoknik úgy lettek tervezve, hogy jó támaszt és stabilitást biztosítsanak intenzív teniszmeccsekhez vagy más sportokhoz, ahol a lábaid sok lépésnek, fordulónak és rugalmasságnak vannak kitéve.

Ezek a tenisz zoknik nem túl vastagok, nem túl melegek, és mindkettő puha és kényelmes. És végül, de nem utolsósorban: nagyon sportosan is néznek ki!

Ingeborg véleménye a tenisz zoknijainkról: „Komolyan, a legjobb zoknik, amiket valaha próbáltam, sok edzőzoknival bajlódok, ami egy idő után nedves lesz, de ezek nem 😍 kényelmesek viselni”.

   

Zoknik a hegyekhez és a síeléshez

A meleg zoknikra minden norvégnak szüksége van, és télen nincs olyan zokni, ami felülmúlná a klasszikus norvég gyapjús zoknikat. A gyapjús zoknik (vagy vastag zoknik) sok generáción keresztül használták a norvégok – és nem véletlenül!

Átszellőző tulajdonságukkal a gyapjús zoknik tökéletesek a hideg, nyirkos és esős időjáráshoz, ami őket kiválóvá teszi hosszú sí túrákra vagy gyalogtúrákra a hegyekben. A gyapjú jól szigetel, és jó párnázatot biztosít a lábaidnak. A gyapjús zoknik elnyelik a nedvességet, és gyorsan száradnak, így csökkentik a hólyagok és kellemetlenségek kialakulásának kockázatát.

Tip: Ha Gore-Tex cipőt viselsz, inkább válaszd a következő ajánlásunkat (vékony gyapjú zoknik), hogy maximálisan kihasználhasd a nedvességszállító hatást!

A gyapjús zoknik „must” a nyaralóban és a hegyekben, de csodásan kullancként is fognak válni otthoni pihenéssé.

Andrea véleménye a gyapjú zoknijainkról: „Ezeket nyugodtan használhatod otthoni edzésekhez is!”

Zoknik téli sportokhoz

A vékony gyapjús zoknik, más néven „technikai zoknik”, több különböző anyag kombinációjaként készülnek. Néhány zokni különböző rétegekkel rendelkezhet, például szintetikus anyag belül és kívül, valamint gyapjú középen. Ez különböző előnyöket biztosít különböző helyzetekhez, de alapvetően ezek a zoknik hőt tartanak meg és szállítják a nedvességet.

Vékony gyapjús zoknijaink, amelyek magas minőségű európai merinó gyapjúból, nylonból és elasztánból készültek, tökéletesek téli sportokhoz, mint az hoki vagy korcsolyázás. Ezeket a hő megőrzésére, funkcionalitásra, kényelemre és különösen tartósságra tervezték. Válassz egy pár vékony gyapjús zoknit, amelyek légáteresztő és nedvességszállító tulajdonságokkal rendelkeznek, így ezek a zoknik nagyon jól alkalmasak hideg és nyirkos éghajlatra, például a „Fekete gyapjú kötött zokni” (jelenleg nem kapható).

Ezek a zoknik azok számára is jól használhatók, mint mindennapi zoknik hidegebb évszakokban! Ha például munka/iskola után edzel, ezeket mind az edzés előtt, mind közben viselheted. Vékony gyapjús zoknijainkat teljes hosszúságban és bokazokniként is kérheted.

A megfelelő zoknipár kiválasztása az edzésedhez nagy különbséget tehet az edzési teljesítmény optimalizálásában, a kényelem javításában, és a láb egészségének megőrzésében. Sok választási lehetőség áll rendelkezésre, és reméljük, hogy hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a választásod egy kicsit könnyebb legyen!

Van más ötleted vagy javaslatod a hiányzó zoknikról? Természetesen szívesen várjuk az új termékekkel kapcsolatos javaslataidat!

Vissza a blogba