instagram reels guide

Hogyan készítsünk reels-t az Instagramon

Útmutatónk a reel-ekhez

Nem titok, hogy a Reels világszerte nagy népszerűségnek örvend, és hogy a videó tartalom az egyik leghatékonyabb módja a figyelem felkeltésének a közösségi média platformokon. Ezért most készítettünk egy útmutatót arról, hogyan kezdhetsz el reel-eket készíteni az Instagramon, mint a Famme nagykövete.

A kezdethez először is tervezd meg, miről szóljon a reel. Íme néhány ötlet tőlünk, amelyek jól segíthetnek, ha a Famme termékeit szeretnéd népszerűsíteni. 

  • Kirándulásra fel: vidd magaddal a telefonodat vagy a kamerádat és mutasd be kedvenc túraösvényedet vagy a szép természetet a közeli környezetedben, miközben Famme activewear-t viselsz.
  • Edző videók: Ha szeretsz edzeni, öltözz fel a Famme edzőruhádba és filmezz le egy edzésedet, vagy oszd meg néhány kedvenc gyakorlatodat, illetve más, edzéssel kapcsolatos tippeket. 
  • Outfit, amit viselnék a….: állíts össze outfiteket a kedvenc Famme darabjaidból különböző alkalmakra. Ez lehet például egy jogging, erdőjárás, edzés, filmest vagy vásárlás, stb.
  • Haul: Most kaptál meg egy nagy rendelést tőlünk? Készíts egy try-on haul-t és mutasd be a megvásárolt darabokat! Kérlek, oszd meg őszinte véleményedet róluk, és segítsd a nézőket a megfelelő méret kiválasztásában. 
  • Három különböző mód, hogy stílusként viselj X: Ha van egy kedvenc darabod, érdemes lehet többféle módot találni, ahogyan stílusossá teheted, és mutasd be ezeket az outfiteket. Talán a rövidnadrágod egyaránt jól áll egy edzéshez és a városi programhoz is? Mutasd meg, hogyan hoznál létre több outfitet különböző alkalmakra ugyanazzal a ruhadarabbal!

Miután eldöntötted, milyen reel-t szeretnél készíteni, már csak filmezned, szerkesztened és publikálnod kell.

 

Filmezés

Reel-eket készíthetsz az Instagram applikáción belül, vagy a telefonodon, és később feltöltheted a klippeket az appba. Ha van kamerád, azt is használhatod. Kísérletezz, és találd meg, melyik módszer működik a legjobban számodra. Ne felejtsd el, hogy jó világításban filmezz, lehetőleg ablaknál vagy szabadtéren. 


Szerkesztés

Az Instagram Reels funkcióján belül vághatsz és illeszthetsz össze klippeket, valamint egyszerű szűrőket és szöveget is adhatsz hozzá. Ha szeretnél egy kicsit összetettebb videószerkesztő alkalmazást, letöltheted a Filmm vagy InShot alkalmazást, amelyek ingyenesek az applikáció boltban.
Szerkesztés közben érdemes figyelni, hogy a vágások között sima átmenetek legyenek, és hogy a videó gyors ütemben fusson (ne feledd, hogy a videónak nem szabad meghaladnia a 60 másodpercet), de a néző mégis kövesse, mi történik az egyes klippekben.

Tippek és trükkök

  • Készíts ösztönző reel-eket, ügyelj arra, hogy az első 5 másodperc felkeltse a néző figyelmét, és fókuszálj olyan tartalomra, amely inspirál, szórakoztat vagy új információt kínál a nézőknek. Ez növeli annak valószínűségét, hogy mások is foglalkozzanak a tartalmaddal! 
  • Használj népszerű hangokat és dalokat a közzétételkor. Szánj néhány percet arra, hogy megnézd mások reel-jeit, és mentsd el a neked tetsző hangokat, amelyeket használtak. Népszerű hangok használata növeli annak valószínűségét, hogy új emberek fedezik fel a videódat.
  • Használj hashtag-eket. A reel-ekhez hozzárendelt hashtag szabályok megegyeznek a feed posztokkal. Tehát legfeljebb 30 hashtag-et használhatsz reel-enként, és ezeknek relevánsaknak kell lenniük a posztolt tartalomhoz. 
  • Használj szöveget/voice over-t. A szöveg hozzáadása a videóhoz segíthet a nézőknek megérteni, mi történik, és több információt nyújt a tartalomhoz. Ügyelj arra, hogy a szövegek rövidek legyenek, nem akarod, hogy minden figyelmet elvonjanak a videóról. Ügyelj arra is, hogy elég hosszú ideig láthatóak legyenek ahhoz, hogy a néző elolvashassa az összes szöveget, mielőtt eltűnik.
  • Jól érezd magad! Az entuziazmus és energia ragadós, ezért tedd meg a legjobbat, hogy a videódban kifejezd az entuziazmust, hogy bevonzd a nézőidet. 
Vissza a blogba