Bærekraftig produksjon

Fenntartható Ruházat

Mi a Famme-nál azt szeretnénk, hogy vezessük az utat a fenntarthatóság és a környezetbarát termelés terén a női divat és sportruházat piacán. Ezt úgy érjük el, hogy biztosítjuk, hogy beszállítóink példamutatóak a fenntartható termelés terén, így anyagaink és termékeink környezetbarát és felelősségteljes módon készülnek. Hisszük, hogy a jó nyersanyagok és beszállítók kulcsfontosságúak egy fenntartható vállalat számára, ami környezetbarát ruhákat kínál.

Beszállítók

Fonalgyártás

A ruháinkban használt fonalat Fulgar, egy olasz cég gyártja, amely 2009-ben az első olyan gyártó lett, amely Poliamid 6.6 anyagot fejlesztett ki és elnyerte az EU Ecolabel-t a környezetbarát szaktudásának és teljesítményének köszönhetően, figyelembe véve a termék teljes életciklusa alatt gyakorolt környezeti hatásokat. Fenntartható intézkedéseik közé tartozik többek között egy környezetbarát termelési rendszer létrehozása, egy belsőleg tervezett vízgazdálkodási rendszer, amely hozzájárul a légkondicionáláshoz és az eszközök hűtéséhez szükséges víz optimális felhasználásához, valamint a gyártási ciklus során a használt anyagok több mint 63%-ának újrahasznosítása. Nyitottak szeretnénk lenni arra nézve, hogy kik a beszállítóink, és hogyan készülnek a termékeink, ezért írtuk meg ezt a cikket, hogy bepillantást nyújtsunk abba, hogyan váltunk fenntartható márkává.

A Vortex 2 Leggingsünket a Fulgar fenntartható fonalával készítettükFenntartható ruhák

Úszódressz

Úszódressz kollekciónkat Sensitive Fabrics gyártja, egy másik olasz beszállító, amely a „The SensitiveEcoSystem Project” keretein belül a víz, energia és vegyi anyagok fogyasztásának csökkentésére összpontosít, valamint a szén-dioxid- és hulladék-kibocsátás csökkentésére.

Farmer

A farmer anyagunkat Isko biztosítja, amely a világ egyik vezető farmergyártója, és a világ számos területére eljuttatja termékeit. Az Isko arra törekszik, hogy fenntartható forrásokból és gyártásból állítsa fel a standardokat, és arra törekszik, hogy nyitott folyamatot alkalmazzon, hogy másokat is befolyásolhasson a hasonló normák követésére. Az Isko célja, hogy a farmer minden összetevőjét öko-barátként tanúsítsa, és folyamatosan dolgozik egy lehető legfenntarthatóbb üzleti modell elérése érdekében. Az Isko volt az első farmergyártó a világon, aki megkapta az Északi Környezetvédelmi Címkét, a Svanemerket.

Anyaggyártás (plédek)

A ruháinkban használt anyagok egy része a Pontetorto beszállítótól származik. A Pontetorto központi és alapvető filozófiái közé tartozik a természet védelme és a környezettudatosság megteremtése különböző környezetbarát és fenntartható intézkedésekkel. Ezek közé tartoznak például a következők: - Környezetbarát termékek használata - Újrahasznosított anyagok széleskörű használata, többek között újrahasznosított műanyag palackok - Innovatív technológia alkalmazása napenergia felhasználásával - Környezetbarát alapanyagok integrálása - A mikroplasztik kibocsátás csökkentésére irányuló fókusz a plédgyártás során.

REPREVE

REPREVE egy szál, amelyet Unifi készít. Ha fenntartható, jó minőségű ruhákat szeretnénk gyártani, ezt a szálat érdemes választani. A REPREVE az egyik legfenntarthatóbb anyag, amit a Famme ruházat gyártásához használunk. A REPREVE kiemelkedése más szálakhoz képest az, hogy nemcsak jó és tartós minőségű, hanem újrahasznosított anyagokból, például műanyag palackokból készül. A REPREVE anyag használatával nemcsak etikus és fenntartható ruházati gyártást valósítunk meg, csökkentve a környezeti kibocsátást, hanem szép és funkcionális ruhákat is előállítunk, amelyek tartósabbak lesznek. A REPREVE-t sok nagy márka használja, így a Famme is, és a REPREVE használata jó lépés a felelősségvállalás növelésére a divat- és ruházati iparban.

NILIT

A Famme a NILIT fonalait használja többek között a seamless ruháinkhoz. Mivel a Famme a seamless sportruházat vezetője, a NILIT használata ezen ruhák gyártásához az egyik legfenntarthatóbb és legfelelősségteljesebb választás, amelyet innovatív ruházati márkaként választhatunk. A NILIT fonal környezetbarát és ökológiai módon készül, többek között vízmegtakarításra, megújuló energiafelhasználásra, az erőforrások megőrzésére és a fonalgyártás során használt anyagok újrahasznosítására összpontosít.

Termékek, amelyek a NILIT fonalat használják:

Lycra

A Famme a Lycra-t (Fulgar által forgalmazott) használja termékeink nagy részéhez. A Lycra olyan szál, amely újrahasznosított anyagokból készült és hosszú élettartamú. A tartósság az egyik legfőbb tényező, amely a ruhák fenntarthatóságát biztosítja, és befektetni a tartósabb ruhákba könnyű és egyszerű választás, amely jelentős hatással lehet a környezetre. A Lycra szálakat úgy állítják elő, hogy energiát takarítsanak meg és csökkentsék a költségeket. Emellett a Fulgar folyamatosan dolgozik azon, hogyan lehet még fenntarthatóbbá válni. A Lycra fenntarthatóságával kapcsolatos keretrendszert közzétették a weboldalon, ahol részletezik, milyen módon környezetbarát az anyag.

A Famme termékek, amelyek Lycra-t használnak:

  • Milan Swimsuit
  • 2-pack White Sky Knit Ankle Socks

Noble Biomaterials

A Noble Biomaterials egyik alapértéke a fenntarthatóság, és technológiáik, módszereik és létesítményeik célja a felelősségteljes és környezetbarát működés. Ez egy újabb beszállító, amelyet a Famme használ, hogy gyönyörű és funkcionális fenntartható női ruházatot alkosson. A Noble Biomaterials technológiájával, például Ionic+, gyártott ruhák nemcsak jó minőségűek, hanem hosszabb ideig tartanak, és több célra is felhasználhatók, nemcsak edzésre. A Noble Biomaterials textiljei számos jó és funkcionális tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek megkülönböztetik ezt a beszállítót a többitől, tekintettel innovatív technológiájukra és fenntarthatóságukra. Az ezüst mint alapanyag felhasználása és az ezüst újrahasznosítására való fókuszálás jellemzi őket.

Eurojersey

Eurojersey az uszodai ruházatunkban található. Ami 2022-ben az Eurojersey-t a legfenntarthatóbb anyagok közé emeli, az az, hogy a beszállítójuk egy konkrét és fenntartható gyártási modellt valósít meg. Az anyag gyártása során forrást használnak a vízfogyasztás és az energiafogyasztás csökkentésére, és intézkedéseik vannak a különböző vegyi anyagok felhasználásának csökkentésére is. Az Eurojersey anyag gyártása hozzájárul a szén-dioxid- és hulladékkibocsátás csökkentéséhez, ezért a Famme ezt az anyagot használja, hogy fenntarthatóbb ruhákat készítsen.

Termékek, amelyeket Eurojersey-ből készítenek:

női úszódressz eurojersey-ből

FOV

Egy másik fenntartható beszállító, amelyet a Famme használ, a FOV Svédországból. A FOV sokat fektet a saját svéd gyárába, és arra összpontosít, hogy a teljes gyártást és módszereit környezetbarát módon végezze, úgy, hogy a termelés harmóniában legyen az ökoszisztémával. Többek között az a víziójuk, hogy szinte semmilyen negatív hatást ne gyakoroljanak a környezetre. Ezért mindig biztosítják, hogy a ruházati termelés során keletkező kibocsátásokkal kapcsolatos törvényeket és szabályokat betartsák, folyamatosan mérlegelik a jelenlegi ruházati termelésük környezeti hatásait, és célokat tűznek ki, hogy még jobbak legyenek a környezettel és a fenntarthatósággal kapcsolatban.

Termékek, amelyek FOV-ból származnak:

  • Field Slacks
  • Field Shorts

Halley Stevenson

Halley Stevenson egy beszállító, amely egy különleges mechanikájú pamutot, nevezetesen viaszolt pamutot kínál. Ez a beszállító kiváló minőségű anyagot is gyárt, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak. A Halley Stevenson által gyártott különleges pamutnak rendkívül alacsony környezeti hatása van, és a pamut az anyag felelős módon kerül előállításra - így ez a beszállító az egyik legfenntarthatóbb választás a Famme számára a ruházati gyártás során. Az anyaguknak köszönhetően a ruhák hosszabb ideig használhatóak, és ezáltal csökken a vásárlások száma, ami növeli a felelősségünket a környezettel szemben.

Termékek, amelyek ezt a beszállítót használják:

SITIP

SITIP egy olyan beszállító, amelyet a Famme korábban a Thermal Leggings-hoz használt. A Sitip egy olasz márka, amely azért dolgozik, hogy a gyártási stratégiájuk környezetbarátabbá váljon, például különböző környezeti projektekben való részvétellel, amelyek a szövetgyártás CO2-kibocsátását csökkentik.

A SITIP által gyártott termékek sajnos már nem elérhetőek.

Brugnoli

A Famme korábban az olasz Brugnoli-t is használta, amelyet a fenntartható ruhák anyagának egyik legjobb környezetbarát beszállítójának tartanak. A Brugnoli környezetbarát kollekciókat készít biobázisú anyagokból és textíliákból. Az anyaggyártási folyamat a visszanyerésre épül, mivel ez a beszállító újrahasznosított anyagokból és a jövőben biológiailag lebomló anyagokból készít anyagokat. Ezáltal a beszállító meghosszabbítja a felhasználható anyagok és termékek élettartamát. Ez a beszállító rendkívül alacsony környezeti hatással bír a gyártás teljes folyamatában.

Thermolite

Thermolite egy tartós anyag, amelyet többek között a ruhák melegítésére használnak. A beszállító egy olyan gyártási módszert alkalmaz, amely során újrahasznosított anyagokat használnak fel, ami rendkívül környezetbarát. A Thermolite egy márka, amely hozzájárul a „fenntartható melegséghez” anélkül, hogy extra anyagot vagy textíliát kellene hozzáadnia. Emellett a Thermolite minősége olyan jó, hogy sokáig tart, így környezetbarátabbá válunk, ha nem kell folyamatosan új ruhákat vásárolnunk vagy cserélni őket.

A Thermolite-ot használó termékek sajnos már nem elérhetőek a kínálatunkból.

A-Girls

A-girls egyike a leglátványosabb beszállítóknak a Famme számára Japánból. Az A-girls a világ egyik legmagasabb rangú beszállítója és a legjobba a textíliák terén, mivel több díjat is nyert munkájáért. Ez a beszállító innovatív textíliákra és kiváló minőségre összpontosít, amelyek jól illeszkednek a Famme ruházati igényeihez, mivel nagy figyelmet fordítunk a stílusos funkcionalitásra és a kiváló minőségre. A luxus beszállítók és partnerségek használata remek módja annak biztosítására, hogy az etika minden lépés során tiszteletben legyen tartva, a rendeléstől kezdve a gyártásig. Vágyunk és víziónk, hogy gyönyörű és funkcionalitású ruhadarabokat készítsünk, hitelesen érhető, amikor ilyen high-end beszállítókat választunk.

Toki Sen-I

A Famme még egy japán beszállítót használ, mégpedig Toki Sen-I-t, hogy gyönyörű és luxus ruhákat hozzon létre. A gyártási módszer egyedi, és a kezdetek óta ez a beszállító olyan kötött anyagot állít elő, amely rendkívül kényelmes textíliák és ruhák készítéséhez használható. Ez a beszállító is nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra, és arra törekszik, hogy a ruhákat harmóniában állítsa elő a természettel. A beszállító törekszik fenntartható anyaggyártásra, mivel minden textília és anyag előállítása ökológiai és környezetbarát módon történik. Például arra törekednek, hogy csökkentsék a különböző energiaforrások felhasználását, és mindig figyelembe veszik a környezetre gyakorolt hatásukat.

A Famme termékek, amelyekben ezen beszállító anyagai találhatóak, hamarosan megjelennek, figyeld a híreinket!

Sandes Garn

A népszerű és csodálatos, puha zoknikat a Sandes Garn gyártja. A Sandes Garn Észak-Európa egyik legnagyobb kötőfonal gyártója. Ebben a beszállítónál a fonal természetes rostokon alapul, és egy olyan gyapjút állítanak elő, amely kellemesebb tapintású és vékonyabb, mint a hagyományosak, emellett puhább is. Ennek a beszállítónak a középpontjában a minőség, a szállítási pontosság és a jó design áll. Ez egy fenntartható beszállító is, akit a Famme is alkalmaz, mivel a gyapjú önfenntartó forrás, és 100%-ban lebomló. A beszállító ezen kívül nem használ mérgező festékeket a gyapjú és fonal előállítása során, és szoros figyelemmel kíséri a vízfogyasztást és az elhasznált víz kibocsátását a gyártás után. Ami a gyártást illeti, a beszállító főként elektromos energiát használ, és arra törekszik, hogy több elektromos energiát felhasználjon, mint a földgáz például az üzemben végzett több területen.

Termékek, amelyek Sandes Garn fonalából készültek:

  • Zoknik - jelenleg nem elérhető

Bamen

Bamen egy beszállító, amelynek filozófiája az, hogy kiváló termékminőséget kreáljon. A Bamen pamutot gyárt, amelyet a Famme használ többek között a Sky Knit zoknikhoz. A Bamen egy olyan beszállító, amely figyelmet fordít a környezetre, mivel anyagait a természettel összhangban állítja elő; folyamatosan figyelemmel kísérik, hogyan befolyásolják a termelésüket a környezetükre. A Bamen támogatja a pamuttermelésben részt vevő gazdákat is. Összességében ez a beszállító minden tekintetben szeretne „egészséges” terméket előállítani, így a Famme számára annak elérhetősége nem kétséges a fenntartható ruhák és jó minőségű termékek előállításához.

Termékek, amelyeket ezen beszállító anyagából készítettek:

Transilana

Transilana egy romániai beszállító, amely különféle fonalakat gyárt különböző célokra, legyen szó kötőfonalról, zoknihoz való fonalról vagy vastagabb fonalról, amelyet kötött pulóverek készítésére használhatnak. A Transilana Merino gyapjút is gyárt, amely nagyszerű minőségű zoknik készítésére is alkalmas, és ezért a Famme ezt a beszállítót választotta. Ez a beszállító jól kidolgozott, mert különböző típusú fonalakra specializálódik, és figyel a minőségre a gyártás során, valamint a személyre szabott igényekre is.

Montifibras

A portugál Montifibras az egyik legnagyobb szintetikus szál gyártó Európában. A szálainak számos kiváló tulajdonsága van, beleértve az antibakteriális és szagsemlegesítő képességeket, amelyek különösen alkalmasak a zoknikhoz. A Montifibras megfelel a szigorú követelményeknek az ökológiai anyaggyártás terén és a szociális felelősségvállalásnak, amit a 2023-as években elvárnak a gyártóktól.

YKK

YKK az egyik legnagyobb beszállító, akit a Famme igénybe vesz. A YKK a világ egyik legnagyobb cipzár gyártója, és mint nagy vállalat, óriási felelősséggel bír a környezetvédelem és a fenntarthatóság terén. A YKK fenntartható beszállítónak számít, mivel régi anyagok újrahasznosításával gyártja cipzárjait. Ezen kívül növényekből készült cipzárakat is gyárt.

Termékek, amelyek YKK cipzárral rendelkeznek:

  • Straight Slit Hem Jeans

SBS

A Famme a SBS-t is használja cipzár beszállítóként. Mint minden más beszállító, akit a Famme alkalmaz, ez a beszállító is rendkívül környezetbarát. Az SBS sokat hozzájárul a víz megőrzéséhez, miközben törekednek olyan technológiák alkalmazására, amelyek csökkentik a festékfogyasztást.

Termékek, amelyek SBS-t használnak:

E.Textint Corp

E.Textint Corp használatos a logókhoz. Ez a beszállító rendkívül fenntarthatónak számít, mivel a gyártásuk nagy része az újrahasznosított anyagok felhasználására összpontosít a logók előállításakor. Innovatív technológia lehetővé teszi, hogy a gyártásuk szempontjából környezetbarát módszereket alkalmazzanak, ami vonzó partnerré teszi őket azoknak a cégeknek, amelyek fenntartható vállalkozásokkal szeretnének együttműködni.

Paiho

A Paiho a beszállítója a Famme-nek az cipőfűzőknek és engineered mesh-nek. Ez a beszállító fenntartható, mivel aktívan részt vesz a környezet és a Föld védelmére irányuló kezdeményezésekben. Például igyekeznek a gyártás során újrahasznosítani a vizet, esővizet gyűjtenek a gyártás során. Ezen kívül biogázt használnak és természetes fényt alkalmaznak gyáraikban, hogy minimalizálják a felesleges erőforrásokat és költségeket. Ezen kívül a gyártás során keletkezett gőzt is újrahasznosítják.

Termékek, amelyek Paiho-t használnak:

Fekete női sportcipő, kiváló párnázottsággal

Ortholite

Az Ortholite az egyik beszállító a Famme-nél, amely a Endorphin RX1 cipők talpbetétjéért felelős. A fenntarthatóság az Ortholite egyik középponti területe, és aktívan dolgoznak a fenntarthatóság integrálásán a vállalat minden aspektusába. Például újrahasznosítják a régi anyagokat a termékek előállításához, és bio-olajat is alkalmaznak, amely révén a cég kevesebb természeti erőforrást használ fel.

Termékek, amelyek Ortholite-t használnak:

Zöld megközelítésünk

Ruhagyártás

A Famme-nél aktívan dolgozunk arra, hogy szoros kapcsolatokat alakítsunk ki a beszállítóinkkal. Célunk, hogy a legújabb trendtermékeket megfizethető áron kínáljuk. Egy olyan piacon, ahol sok szereplő található, rendkívül fontos számunkra, hogy biztosítsuk a gyártási minőséget, és hogy a sztenderdeinket követik.

Ezt egyaránt azért tesszük, hogy megvédjük a munkavállalókat és javítsuk a termék minőségét. Ennek biztosítása érdekében lépésről lépésre nyomon követjük az összes fázist, mióta elkezdtük. 2013 óta több mint 100 gyárat látogattunk meg. Számos gyártónk a világ legjobbjai közé tartozik. Ezek az utazások nemcsak motivációt és inspirációt adnak nekünk, hanem mélyebb betekintést is nyújtanak, amely gazdagít minket mint márkát.

Mit tehetsz?

Használt termékek - Csere vagy átadás

Tudtad, hogy évente átlagosan körülbelül nyolc kiló ruhát dobunk ki a háztartási hulladék közé?

Ezért hoztunk létre egy másodkézből csoportot a Facebookon, ahol termékeket cserélhet vagy vásárolhat. Használt termékek vásárlásával jót teszel a környezetnek. A csoportot itt találod. Ha mégsem sikerül eladnod a terméket, a Fretex jó lehetőség. Ne feledd, hogy nemcsak ruhákat adhatsz le!

Fenntartható ruhatár

Ha jobban vigyázol a termékeidre, hosszabb élettartamot biztosíthatsz. Összegyűjtöttünk három egyszerű tippet:

  • Vedd ki a farmer termékeket kifordítva mosva
  • Mosd a ruhákat alacsonyabb hőmérsékleten a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében
  • Tippek 3

Újrahasznosítás

  • Ha vissza szeretnéd küldeni a terméket, használhatod az eredeti csomagolást, amelyben érkezett.
  • Termékeink műanyag- vagy papírdobozban érkeznek. Ha szelektíven gyűjtöd ezeket, hozzájárulsz ahhoz, hogy jobban vigyázhassunk a környezetre.
Vissza a blogba